✍🏻یادداشتی از "محمدعلی امید" کارشناس مدیریت هتلداری👇👇
به بهانه انتصاب جدید مدیر عامل گروه هتل های پارسیان جناب آقای محمدعلی ابوطالبی این پرسش اساسی مطرح می شود که با توجه به انتخاب مدیر عامل از افراد درون شرکت هتل های پارسیان آیا در ساختار شغلی پرسنل (مدیران میانی) در هتل ها تغییر صورت می گیرد؟ یا به مانند گذشته به تعدیل تعداد اندکی از مدیران ارشد بعضی از هتل ها ی این مجموعه اکتفا می شود؟
در دنیای پیچیده و در حال تغییر امروز مدیریت نقش حیاتی و اساسی را ایفا می نماید و به همین دلیل علوم مختلف به دنبال یافتن راه کاری برای تعیین بهترین مدیران و شاخص های آنها می باشند.
طول دوره مدیریت یک فرد در یک سازمان یا نهاد اجرایی باید بین 4 سال تا 8 سال باشد. زیرا تداوم حضور وی بر این جایگاه میتواند او را از لحاظ عملکردی دچار فرسایش کرده و در نهایت عملکرد سازمان را تحت تاثیر قراردهد.
در کشورهای پیشرفته برای انتخاب پستهای مدیریتی بالا، گاهی در روزنامهها آگهی میزنند در همین کشورها، فرد پس از مدتی در پست مدیریت بر یک مجموعه و با توجه به کاهش راندمان بعد از چند سال به نفع آن مجموعه کنار می رود در صورتی که انتخاب مدیران در ایران همچنان در مدار شایستهسالاری قرار نگرفته و حتی برای پستهای میانی هم رابطه حرف اول را زده و بر ضابطه حاکم است.
تغییر در سطوح بالای مدیریتی امری مثبت، قانونی تعریف شده و گامی رو به جلو محسوب میشود و ادامه این تغییرات در سطوح پایین تر(مدیران میانی) میتواند توسعه و پیشرفت را برای سازمان به همراه داشته باشد.
مدیران میانی از کارکنان مهم و تاثیرگذار هر سازمانی هستند و معمولا روند حرکتی صحیح آنها باعث موفقیت و بقای سازمانها خواهد شد.
معمولاً بعد از انتصاب مدیر کل در هتل به دلایل نا معلوم تعدیل در مدیران میانی فراموش می شود شاید یکی از دلایل آن اجازه فعالیت ندادن مدیران میانی به افراد توانا، نیروهای جوان و تحصیل کرده این صنعت باشد که در بین آنان افراد با تجربه بسیارند و آمادگی پذیرفتن مسئولیت های بیشتری را با ایده های جدید و همگام با تکنولوزی روز دنیا را دارند و برای همکاری همگام نیروهای قدیمی تربیت شده اند.
با وجود فعالان بسیار در صنعت هتلداری، متاسفانه بیتوجهی به شایستهسالاری در ایران موجب شده که سیل انبوه علاقه مندان این صنعت در کشورمان در جایگاه مناسب خود فعالیت نکنند.
به نظر مؤلف دلیل دیگر می تواند عدم خود باوری در مدیر جدید هتل بعد از انتصاب باشد، مقام و جایگاه خود را موقت دانسته و زمان صرف این کار نمی کند! عدم تعدیل مدیران میانی باعث شده که محل کار(هتل) برای آنان تبدیل به خانة امن شود.
حلقه مدیریتی هتل های پارسیان در یک دهه پیش تاکنون، تغییرات قابل توجهی نکرده و این تیم به اندازه کافی فرصت برای پیاده سازی سیاستها و برنامههای خود داشته است. اکنون، اما شرایط به گونهای است که انتظار تغییر در تمام سطوح مدیریتی درون هتل های این زنجیره از مدیر کل تا مدیران میانی لازم است که ادامه یابد و نقش تغییرات پررنگ تر شود.
ضرورت تغییر در مدیریت عامل گروه هتل های پارسیان بیش از این احساس میشد. به اعتقاد کارشناسان-دلسوزان و بسیاری از پیشکسوتان صنعت هتلداری، این صنعت نیاز به تغییرات جدی در تیم مدیریتی خود دارد تا با وزیدن نسیم تغییر در این صنعت، روح تازهای در مدیریت خسته ، سنتی و در اکثر موارد نا کار آمد(به دلیل کهولت سن و ناتوانی جسمی) هتل های این مجموعه دمیده شود.
مدیران هتل های پارسیان اکثراً از بین پرسنل واحد فرانت آفیست(پذیرش) انتخاب و بخش پذیرش هتل های پارسیان سکوی پرتاب برای رسیدن به پست مدیریت هتل تلقی می شود که این خود معضل بزرگی است چرا که پذیرشگرها اکثراً فارغ التحصل رشته زبان خارجه هستند و اطلاعات هتلی بسیار ضعیفی دارند این افراد سیر تکاملی را با گذراندن دوره های تئوری مدیریت و دوره های تخصصی هتلداری ضمن خدمت طی می کنند تا به جایگاه مدیریت تکیه زنند غافل از اینکه مدیریت امریست ذاتی و به ندرت اکتساب در این شغل جواب دهد و نتیجه این پروسه با صرفه نظر از هزینه ها تنها داشتن یک مقام اداری برای این افراد محسوب میگردد.
مدیر یک هتل ضمن اینکه با اصول رهبری تیم و تئوری های مدیریت می بایستی آشنا و در کنار آن باید یک مدیر اجرایی توانمند نیز باشد این ویژگی را فقط در اشخاصی می توان جستجو کرد که تخصص، تجربه و مهارت(شایستگی) خود را از درون بخش های مختلف هتل کسب کرده و با تمام نکات مثبت و منفی فعالیت در آن آشنا هستند و با تمرکز در موارد یاد شده باعث پیشرفت و رشد شغلی خود بوده اند که متاسفانه در هتل های بنیادی این ناتوانی را با به وجود آوردن شغل مشاور مدیر هتل جبران می کنند.
- ۹۶/۰۸/۱۲