مدیریت به معنای سرپرستی انجام دادن کارها به وسیله دیگران است که باید میان منابع انسانی و مادی هماهنگی لازم را به وجود بیاورد. بنابراین همواره بر؛ وجود اشخاص مناسب برای انجام کارها و به انجام رساندن کارها به نحو مطلوب تأکید میشود. برای ارائهی خدمات مطلوب به گردشگران در هتل باید تصمیمگیریهایی مهماننوازانه لحاظ شود. بنابراین مدیر و مدیران بخشهای مختلف در یک هتل برای این منظور میبایست برنامهای با عنوان برنامهی مدیریت خدمات طراحی و اجرا کنند که بر پایهی اصول مدیریتی و نیازهای گردشگران در هتل و تعهد هتل در برآورده کردن آن نیازها باشد. همچنین روش مدیریتی که مدیران برای گردش کار در هتل به کار میبرند نیز حائز اهمیت است. روشمدیریتی که به طور تقریبی در هتلهای ایران شاهد آن هستیم مدیریت سنتی است. در این روش مدیریت؛ مدیر بدون اندیشه و داشتن هدف خاصی برنامهریزی میکند؛ در این صورت است که متوجه پیشرفت یا عدم پیشرفت هتل و تأثیر آن بر مشتریان نمیشود. در میان روشهای مدیریتی، مناسبترین روش در ادارهی امور هتل با کارآیی با کیفیت؛ روش مدیریت مشارکتی (جدی و مهربان) است. مدیریت مشارکتی مدیریت مسئولیت پذیری است که با برگزاری جلسات با سرپرست بخشها و کارکنان، مسائل و مشکلات را از طریق بحث و مشاوره به طور جدی حل نموده و یا با مهربانی در حل آنها سعی و کوشش مینماید، همیشه با مشکلات رو در رو بوده و بر امور اجرایی نظارت دارد. هدف اصلی استفاده از این روش؛ مشارکت مدیران وسرپرستها در برنامهریزی، سازماندهی، ارتباطات سازمانی، تصمیمگیری و خلاقیت، فنآوری و در نهایت ایجاد صمیمیت است. در این صورت همه کارکنان هتل، انگیزهی بیشتری برای رسیدن به هدفهایی که در تعیین آن توافق و همکاری کردهاند نشان خواهند داد. در حقیقت میتوان گفت مدیریت خدمات مهماننوازی مشهودترین بخش مسؤلیتپذیری در هتل محسوب میشود زیرا بر تمام اهداف مدیریتی هتل تأثیرگذار است پس نیاز است به طور مستمر نظارت بر عملکرد خدمات مهماننوازی در هتل مخصوصاً در ارتباطات مستقیم با مهمان صورت پذیرد. بنابراین مدیر برای ارائه خدمات مهماننوازانه به تهیه و ایجاد یک برنامه همراه با دستورالعملهای خدماتی تلاش میکند و در راستای آن از طریق تحقیق سیستماتیک به ارزیابی جامعی از سلایق گردشگران دسترسی پیدا کرده و انتظارات آنها را برآورده میسازد.
با استفاده از 8 عنصر مدیریت خدمات میتوان تصمیمگیریهای بهتری جهت بهبود کیفیت خدمات در هتل مطابق با خواست مهمان داشت که عبارتند از:
- عنصر محصول: مدیران باید در عملکرد خدمات تمام مؤلفههایی که برای مشتری ایجاد ارزش میکنند را با رعایت عملکرد محصولات رقیب انتخاب کنند.
- زمان و مکان: تصمیم مدیر در رابطه با چگونگی ارسال خدمات از نظر زمان و مکان است که ممکن است کانالهای توزیع؛ فیزیکی یا الکترونیکی باشد.
- فرآیند: توصیف روشی که در آن سیستمهای خدمات مشغول به کار هستند یعنی نوعی طرح برای پرسنل جهت ارائه خدمات به مهمانان؛ که با ان بتوانند بازدهی کار را بالاتر برده و موفقیت حاصل شود.
- بازدهی: بهرهوری و کیفیت دو عنصری هستند که نباید آنها را جدا از هم بدانیم زیرا بهرهوری چگونگی تبدیل خدمات به محصولات قابل ارئه به مهمان است که ایجاد ارزش افزوده میکند و افزایش آن موجب کنترل هزینهها میشود و کیفیت همان میزان رضایت مهمان از خدمات میباشد که براساس انتظارات مهمان است و افزایش رضایت موجب شکلگیری وفاداری میشود.
- افراد: پرسنلی را شامل میشود که در تولید محصولات خدماتی نقش دارند. مهمانان اغلب کیفیت خدمات دریافتی را با افرادی که آن خدمات را ارائه دادهاند مقایسه میکنند. بنابراین هتلها باید در استخدام، آموزش و دادن انگیزه به پرسنل دقت لازم را به عمل آورد.
- تبلیغ و آموزش: یکی از برنامههای بازاریابی در ارتباطات مؤثر با مهمانان و مشتریان تبلیغ و آموزش است. این ارتباطات میتواند به وسیله افرادی مانند فروشندگان یا رسانههایی مانند تلویزیون، رادیو، روزنامه، مجله، بیلبورد، بروشور و وبسایت برقرار شود.
- شواهد فیزیکی: کیفیت خدماتی که قابل مشاهده است مانند ظاهر ساختمان، مناظر، وسایل، مبلمان داخلی، تجهیزات و... این ظواهر میتواند تأثیر بسزایی بر نظر مشتریان دارد بنابراین همیشه باید نظارت و کنترل در این رابطه باشد.
- قیمت و دیگر هزینههای خدمات: هزینه کردن و صرف زمان و تلاشهایی برای خرید خدمات توسط مشتریان و مهمانان است. بنابراین هتلها باید به دنبال کاهش هزینههایی که مشتریان در زمان خرید پرداخت میکنند باشند.
ز
- ۹۶/۰۷/۱۹